Se alla

Det är dags att vi börjar tro på vårt Hässleholm

Söndag 10 juni 2018

För en vecka sen, hade jag förmånen att få sitta med i en debattpanel på mötesplats Ljungdala.
Vilken härlig plats, att för mötas genom ett ”smörgåsbord” av aktiviteter och vilket engagemang från en positiv personalen fina ungdomar och en personal som verkligen ”brinner” för sin arbetsplats!

Vid ett tillfälle, under själva debatten, moderater Jan-Ole Engqvist, sa jag att tjejer och killar har lika värde och samma rättigheter. För många av oss helt självklart!
Efter debatten fick jag reda på att några unga flickor hade reagerat spontant över dessa mina ord över detta för mig självklara.
Jag inser plötsligt att det är något jag har kommit att ta så för givet?! Att det är inte helt självklart för alla ännu år 2018.
Vilken ”väckarklocka”!
Jag förfrågade också lite allmänt gällande årets Summercamp i sommar, intresset och aktiviteterna och hur det har gått efter politikens sena respons?!
Jag kan bara konstatera att vi har fantastisk personal i våra fritidsverksamheter!
Gläden är stor för mig och hela fritidsnämnden, för det finns ett stort hjärta med en sann arbetsglädje, kring detta sommarlovsarrangemang, som snart äger rum till många barn stora glädje! Tack Marcus och Sara och många fler!

Inom våra badverksamheter, spirar kreativiteten också på fritidsförvaltningen, i att utbilda simlärare och koordinera simundervisningen med skolorna, för våra barn i Hässleholms kommun. Eva-Lotta, du är en sann eldsjäl!
Vittsjö GIK som kämpar på och ger sitt allt, vilket engagemang blad så många!
Det finns så mycket engagemang i Hässleholm, i fritids- och föreningslivet, kulturen för alla, det finns också så mycket mer att göra för till exempel spontanidrott.
Vi behöver utrusta promenadstråk med belysning, fler mötesplatser för spontanidrott (ske ofta på Facebook), utegym med mera.
Inom kort gäller det att politiken tar ett gemensamt hållbart beslut över innehållet i vårt badhus och själva badhusplaceringen.
För Finjasjöns bästa, jag blev verkligen imponerad över denna skara människor, som hade samlats på Norra Skånes läsarkafé för att lyssna och också ställa frågor till så kallade sakkunniga och politiker då jag också ställde frågan om vattnet och en brygga?!
Nu behöver vi tänka till ordentligt och bygga en väl placerad brygga, som är hållbar både för vår stad, som för väder och vind och hoppas på att det utökade reduktionsfisket (X3) ska ge en bättre och hållbara sjö att både fiska och bada i och att de så kallade ”breddningarna” minskar (dvs. utsläpp av kloakvatten).

Vilka lärdomar jag har fått under mitt första år som politisk förtroendevald, tillbaka här i Hässleholms kommun sen ungdomsåren.
Att också inse att det gäller att fokusera lösnings-inriktat och inte probleminriktat framförallt!
Det är dags att vi sätter en annan ton i Hässleholms kommun och börjar att tro på vår stad, det skapar förutsättningar för nya boenden, företagare som vill etablera sig, ekonomi, infrastruktur med mera, låt det bli möjligheternas stad! Köpenhamn börjar i Hässleholm!
Jag kommer alltid att oförtröttligt kämpa vidare på, för både barn och unga, föräldrar och ”årsrika”, med eller utan funktionsvariation, för alla människors lika, med jämlikhet och jämställdhet, därför är jag en Liberal förkämpe!

Agneta Olsson Enochsson
Liberalerna i Hässleholm