Se alla

Pressmeddelande från Liberalerna i Hässleholm 170312

Hässleholm 12 mars, 2017

Pressmeddelande

Mikael Koenen som representerar Liberalerna i Hässleholms kommun i b la Hässleholms Kommunfullmäktige och som ordförande i BUN och Fritidsnämnden lämnar samtliga uppdrag. Mikael Koenen har informerat oss att han sedan fullmäktigemötet den 27 februari funderat mycket över konsekvenserna kring det omöjliga val som gruppen ställdes inför och att han nu har kommit fram till att lämna alla sina förtroendeuppdrag.

Sedan fullmäktigemötet har Liberalerna kontinuerligt samtalat om konsekvenser av den svåra parlamentariska situation som råder i Hässleholm och hur vi ska möta de rådande utmaningarna. Vi har varit överens om att läget är svårt men att vi tillsammans vill vara med och lösa den situation som vi står inför.

Liberalernas ordförande Marianne Littke är därför besviken över utvecklingen. ”Micke är en otroligt duktig politiker som vi i partiet uppskattar och som har stort stöd bland våra väljare. Mikael har också haft stor påverkan i partiet och han har företrätt Liberalerna i Alliansens förhandlingsgrupp. Jag önskar att han hade haft kraft kvar att ta hand om situationen så som den har utvecklats, men jag förstår också hans val. Samtidigt är det lättare för partiet om vi hanterar denna utmaning tillsammans, vi har alla del i utvecklingen och bör också ta ett gemensamt ansvar för att göra det bästa av den situation som vi nu befinner oss i.”

Övriga liberaler väljer att fortsätta jobba för Hässleholms utveckling och man är också övertygad om att hålla dörren öppen för alla positiva krafter för att vända den förlamande situation som nu råder i kommunen. Hur kommunen ska ledas framöver ska vi fortsätta diskutera inom Liberalerna och med våra samarbetspartier M och KD. Det parlamentariska läget är komplicerat och kommunen måste ledas även framöver.

Kontaktperson

Marianne Littke, ordf Liberalerna i Hässleholm

070-669 62 23


 

Presmeddelande i PDF-formatPressmeddelande 12 mars 2017