Se alla

Pressmeddelande från Liberalerna i Hässleholm

Hässleholm 2017-03-03

Liberalerna i Hässleholm hade på fredagskvällen möte för att diskutera läget i kommunpolitiken. Efter valet 2014 är kommunen svårstyrd och det finns stort behov av att vi politiker visar ledarskap och söker lösningar som är bra för kommunen. Det som sker nu är inte bra. Politiskt taktiserande måste stå tillbaka, alla partier måste ta ansvar och se till kommuninvånarnas bästa. Liberalerna är beredda att ta det ansvaret. Vi ser gärna breda lösningar i de frågor som är särskilt viktiga för Hässleholm och vi hoppas att övriga partier också ser det behovet.

Kommunfullmäktigesammanträdet i måndags var olyckligt för kommunen. När partierna lurpassade på varandra ställdes Liberalernas ledamöter till sist inför ett omöjligt val. Det var för att hindra att Sverigedemokraterna skulle ta alla ordförandeposter som de röstade som de gjorde. Efter att Socialdemokraterna och övriga rödgröna partier meddelat att de tänkte avstå i omröstningen fanns plötsligt en möjlighet för SD att med röstsiffrorna 16 mot 15 ta hem alla ordförandeposter. Det ville Liberalernas representanter förhindra.

För att skapa möjlighet för den nystart som Hässleholmspolitiken behöver, vill Liberalerna se över tillsättningen av de platser som skedde vid det kaotiska valet i måndags. I samband med den större förändringen av kommunens politiska organisation som planeras ske under våren ställer till exempel Mikael Koenen, som tidigare planerat, sin post som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden till förfogande.

Det är det enda rimliga. Det känns inte rätt att bli vald på det sättet som jag valdes. Jag vill att Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna styr Hässleholm, men det ska ske utan samarbete med Sverigedemokraterna eftersom deras politik inte är bra för Hässleholm, kommenterar Koenen.

Liberalerna kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna och inte heller vara del i någon valteknisk samverkan där Sverigedemokraterna finns med.

Vi vill ha allianspolitik i Hässleholm. Om då Sverigedemokraterna vill rösta på den politik som Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna lägger fram har vi inget emot det, tvärtom. Vi tycker att SD ska ha lika bra information och insyn som andra partier, men vi samarbetar inte med dem, kommenterar Cecilia Tornerefelt.

John Bruun fortsätter som gruppledare för Liberalerna i Hässleholm.

Liberalerna hoppas på ett nytt klimat i Hässleholms politik. Det som hänt de senaste dagarna har inte varit bra för kommunen. Om man på riktigt vill förbättra skolan och äldreomsorgen i vår kommun kan vi inte ha kaos i politiken. Det var Sverigedemokraterna agerande som utlöste kaoset, men det är många som har ansvar för att det fick gå så långt. Nu behövs mer samarbete och ett mer konstruktivt politiskt klimat, säger John Bruun.

Vi har haft ett väldigt bra möte i föreningen. Nu har vi fullt fokus på att förbättra vardagen för kommuninvånarna och vara med och vinna valet 2018, avslutar Marianne Littke, ordförande för Liberalerna i Hässleholm.

 

Kontakt?

  • Marianne Littke, ordf Liberalerna i Hässleholm 070-669 62 23
  • John Bruun, gruppledare Liberalerna i Hässleholm070-539 54 37

 


 

Pressmeddelande som PDF-fil: Pressmeddelande 170304