Se alla

Hästveda Marknad

Torsdag 26 juli 2018

På ett styrelsemöte i våras fann jag mig plötsligt i den väldigt nya sitsen som ‘marknadsgeneral’ för Liberalerna i Hässleholm. I Hästveda går ju en av Skånes största marknader av stapeln varje år i juli, och för första gången på längre än någon orkar minnas skulle Liberalerna vara med. Eftersom det var jag som inte kunnat hålla tyst, fick jag ju även uppdraget. Inte utan att undra vad jag nu gett mig in på…

Resten av våren har efter styrelsens beslut varit ett töcken av mail, listor och funderingar. Vad behöver man egentligen ha med sig till en marknad? Hur skulle vädret bli? Och inte minst, hur skulle responsen bli?

Tidigt bestämde jag mig för att bjuda in alla grannkommunerna för att höra om de var intresserade av att vara med. Baserat på hur många olika platser det faktiskt kom besökare ifrån skulle jag kanske faktiskt hört med ännu fler! I slutändan stod vi där med LUF Skåne, Liberalerna Skåne, samt glada människor från Bromölla, Kristianstad och Östra Göinge. Flera av dem bidrog dessutom med material, vilket vi var väldigt tacksamma för.

Glädjande nog hade vi två fantastiska dagar på marknaden! Inte minst vårt liberala kaffe var uppskattat. Så till den grad att både busschaufförer och moderater rekommenderade besökare att komma till oss för en pratstund!

Nu när dammet lagt sig kan jag se att vissa saker kanske inte blev helt rätt, och någon miss var utom min kontroll. Men som helhet var projektet mycket lyckat. Vi hade ett välbesökt tält, massor av diskussioner och ett överflöd av energi! Det var mer än en som antydde att vårt var ett av de bättre politiska tälten på marknaden. Bara en sån sak!

Tobias Vemmenby
Liberalerna Hässleholm